Laroux

Wereldbeat Zydeco noemen ze het zelf. Laroux versmelt stomende “dubbele kick”  Zydeco met Afrikaanse High-life gitaargrooves, alsof die twee werelden voor elkaar gemaakt zijn.

De ‘Double Cluchin’ Zydeco die Laroux maakt wordt door hen doorspekt met blues, folk, funk & een vleugje polka. Dit zorgt voor een stuwende Louisiana stroop. Alles bij de band staat vanaf hun prille bestaan (alweer 20 jaar) in dienst van de sfeer en het speelplezier.

De teksten gaan over het leven, denkers, dromers, feestgangers en afhakers. De band doet een poging om het goed gerecenseerde album ‘De dubbele kick’ uit 2001 te overtreffen, maar weet dat de albums van Laroux niet met elkaar te vergelijken zijn en een eigen kans verdienen. Zo ook hun laatste album “Lagniappe” uit 2013.

Zydeco, de basis van de muziek, is een muzieksoort die gemaakt wordt door de Afro-amerikaanse bevolking in Louisiana (VS). Het komt voort uit de Cajun muziek van de blanke (van oorsprong franse) boeren die zich in de moerasgebieden bij New Orleans (Baton Rouge, Mamou & Lafayette) vestigden rond 1800. De Cajun wordt in Louisiana nog steeds traditioneel gespeeld, terwijl de Zydeco een meer innovatieve, muziekvorm is. Zydeco is de muzikale “Roux” van muziek uit South West Louisiana die door Allez Mama is uitgebouwd naar Wereldbeat Zydeco!

De band kent een ongekende energie, die je laat dansen totdat je voeten de grond niet meer voelen. 

Media