Anna Rune

22 jaar is ze pas, de Belgische singer-songwriter Anna Rune, maar haar nummers, ervaring en stem doen je in eerste instantie heel anders denken. Haar achtergrond in de klassieke muziek zorgt voor een mooie twist in haar popliedjes.

Ze won op haar 18e de finale van De Kunstbende en werd vorig jaar verkozen tot de beste singer-songwriter van Nederland in het gelijknamige programma van de Vara en BNN, waar ze aan mee mocht doen wegens haar studie in Rotterdam. Anna Rune wordt hier en daar de Vlaamse Regina Spektor genoemd, of een kruising tussen Rufus Wainwright, Sia, Patrick Watson en Laura Mvula. Haar songs zitten interessant in elkaar, de zoetgevooisde stem maakt het helemaal af en komt recht in het hart aan.
Ze schrijft zowel emotionele liedjes die je diep van binnen raken als confronterende nummers. Haar muziek zit vol met metaforen en subtiele raadsels over de mysteries van het leven, liefde en lust. Anna Rune deed eerder het voorprogramma van o.a. Jef Neve, Kensington, Asaf Avidan, Asgeir en Blaudzun. Het debuutalbum van Anna komt dit jaar uit.

Media