Jan Drost en Jeroen van der Velde

(1975) is cultuurfilosoof, schrijver en gespecialiseerd in de liefde. Op Zomerzinnen brengt hij het muzikale theatercollege ‘Plato was een Spice Girl’. Hierin legt hij de vaak onverwachte filosofische gedachten achter bekende pop- en liefdesliedjes bloot.

‘Plato was een Spice Girl’ is een ode aan de liefde. Samen met zijn muzikale vriend Jeroen van der Velden voorziet Jan Drost ieder facet van de liefde van een bijpassende wijsgerige hit en vraagt hij zich af of en hoe je kunt leren liefhebben. Van romantiek tot seks, van jaloezie tot eeuwige trouw, niets blijft onbesproken en onbezongen. We zien dat achter de mooie, minder mooie, ronduit afgrijselijke, zoetsappige, blije en bittere nummers van idolen als Elvis Presley, ABBA en de Spice Girls, een grote filosoof staat.

Jan Drost stond de afgelopen jaren op festivals als Lowlands en Oerol. Hij doceert filosofie aan de Hogeschool van Amsterdam maar geeft ook liefdescolleges aan The School of Life, de Nederlandse dependance van de levenslessenschool van de Britse filosoof Alain de Botton. Over de liefde schreef Drost het boek ‘Het romantisch misverstand. Anders denken over liefde’ (2011).