Peter d'Hamecourt besloten voor leden bibliotheek en SLD

(1946) was twintig jaar het gezicht in Moskou van het NOS-Journaal. Ook deed hij vanuit Rusland verslag voor het AD, de VRT , EénVandaag en NOVA. 29 April verschijnt zijn nieuwste boek ‘In het spoor van de Russische ziel, Dostojevski tussen Rusland en Europa’.

 Ruslandkenner d’Hamecourt maakt dezelfde reis door Europa die Dostojevski in de negentiende eeuw maakte en die voor hem een belangrijke bron was voor zijn ideeën over de verhouding tussen Europa en Rusland. Europa was in de ogen van deze Russische schrijver ten prooi gevallen aan goddeloosheid. De Europese volkeren konden daarom maar op één manier worden gered: door de Russische ziel. De huidige machthebbers in het Kremlin hebben het gedachtengoed van Dostojevski omarmd en tot beleid gemaakt.

d’Hamecourt, die nog steeds in Moskou woont, publiceerde eerder boeken over Moskou, Sint Petersburg, Napoleon, de culinaire kant van Rusland, een portret van Vladimir Poetin en de tweedelige reeks ‘Rusland in oorlog’, over de oorlog in Oekraïne, de ramp met vlucht MH 17 en de Russische media en propaganda. 

lezing is exclusief voor leden SLD en Bibliotheek