Theo Mackaay

Een sfeervol optreden vol ontroerende en betekenisvolle bespiegelingen op thema’s als vriendschap, verlies, zingeving en de liefde in een intieme akoestische setting. Bij Theo vloeien Americana, pop, country, blues en rock op soepele wijze samen met de Nederlandse taal. Geen nederpop, geen kleinkunst, geen gladde Nederlandstalige popmuziek, maar Nederlands met blues en soul.

Theo Mackaay is al ruim 35 jaar een gerenommeerd Utrechts kunstenaar die (inter)nationale bekendheid geniet. Hij is de maker van één van de bekendste beeldhouwwerken in Nederland: Het Gouden Kalf van het Nederlands Filmfestival. Met de release in het najaar van 2016 van het album Met de hemel weet je het nooit komt Theo weer helemaal terug als muzikant. Hij speelde in de jaren 70 o.a. bij Lenny Kuhr, daarna was hij in de jaren 70/80 zanger, gitarist en componist van de baanbrekende Utrechtse band Braak. Daarin liet hij een zeer maatschappijkritisch geluid horen op albums als de Suite voor een Hypochonder. Met Braak zat Theo destijds in de voorhoede van de opkomst van de volwassen Nederlandstalige popmuziek. 

Het album Met de hemel weet je het nooit belicht echter een heel nieuw stuk van hemzelf: een zeer persoonlijk, kwetsbaar en universeel menselijk verhaal. Voor het album heeft muzikant/producer Matthijs Spek alle muziek gearrangeerd, opgenomen en geproduceerd in samenwerking met een aantal bijzondere muzikanten waaronder René van Barneveld, Roel Spanjers, Arthur Bont en Gert Wantenaar.