Awkward i en Jan van Mersbergen

Awkward i is het geesteskind van de van oorsprong Groningse liedjesschrijver Djurre de Haan, voor sommigen wellicht beter bekend als de vroegere bassist van Alamo Race Track.

Toch is De Haan al sinds 2000 bezig met het maken van zijn eigen muziek. Gaandeweg begon hij de liedjes die hij schreef thuis op te nemen, zonder haast of grote verwachtingen. De verbazing was dan ook groot dat hij op basis van dit materiaal voor bekende showcase festivals als EuroSonic en SXSW werd uitgenodigd.
De muziek van Awkward i heeft zijn wortels in de folk, zij het met modernere en meer diverse arrangementen. De Haan schrijft tedere en intense nummers met speelse en verrassende elementen. Hij maakte tot nu de volgende albums: I Really Should Whisper (2007) en Everything On Wheels (2011)

(Jan van Mersbergen 1971) is schrijver, redacteur van literair tijdschrift De Revisor en columnist in Trouw. Zijn achtste roman ‘De ruiter’ (2016) is een bitter sprookje over een meisje en haar criminele loverboy en heeft een paard als verteller. Onder het pseudoniem Frederik Baas publiceerde hij de literaire thriller ‘Dagboek uit de rivier’ (2017). Hij treedt op Zomerzinnen op met muzikant Awkward I.

Jan van Mersbergen debuteerde in 2001 met de roman ‘De grasbijter’, waarmee hij genomineerd werd voor de Debutanten Prijs. Met ‘Naar de overkant van de nacht’ (2011) brak hij door bij het grotere publiek, won hij de BNG Nieuwe Literatuurprijs en werd hij genomineerd voor de AKO Literatuurprijs, de Gouden Uil en de Libris Literatuur Prijs. ‘De laatste ontsnapping’ werd bekroond met de F.Bordewijkprijs.

In ‘De ruiter’ (2016) laat hij de lezer vooral meeleven met de zintuigen van een paard. Woorden die voor emoties staan, zijn hem niet puur genoeg. De roman was genomineerd voor de Boekhandelsprijs 2017.