Festival zomerzinnen: Het Hoogste Woord

FESTIVAL ZOMERZINNEN: HET HOOGSTE WOORD

Het hoogste woord, dat is het thema van de 11e editie van literatuur- en muziekfestival Zomerzinnen. Het festival wordt dit jaar gehouden op
zaterdag 17 en zondag 18 juni in Amen.

Grote schrijversnamen als Bert Wagendorp, Auke Hulst, Marcel Möring, Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin en Jan van Mersbergen komen.
Ook treden o.a. Ernst Jansz, Aafke Romijn, Leoni Jansen en Jan Rot met Marjolein Meijers en Jan van der Meij op.

 

Zomerzinnen is het grootste literatuurfestival van het Noorden. Sinds vorig jaar heeft het Amen, wijd en zijd bekend van cultuurcafé De Amer, als vaste locatie. Gedurende twee dagen zijn er optredens in tenten, op een buitenpodium, in een schaapskooi en een boerenschuur.  Naast literatuur speelt muziek een belangrijke rol in het programma. Verder is er een aantrekkelijk randprogramma met workshops, straattheater en horeca.

Het thema Het hoogste woord komt op verschillende manieren terug in de programmering.

Zaterdagavond is er een rondetafelgesprek over journalistiek met Bert Wagendorp (Masser Brock) en Marc Josten (Weerwoord) o.l.v. Pieter Sijpersma, filosoof en hoofdredacteur van Dagblad van het Noorden. 

Studenten van de Hanzehogeschool houden op zondagmiddag een debatwedstrijd voor middelbare scholieren.

Maar ook Marcel Möring, die zich in Eden de grootse moralist en krachtige verhalenverteller toont, past bij het thema. En Auke Hulst, initiatiefnemer van de bundel Als dit zo doorgaat, waarin schrijvers en dichters laten zien wat het betekent als het populisme de toekomst bepaalt. En ik herinner me Titus Broederland van Auke Hulst is genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en de Harland Award Romanprijs. Het is door de Stichting Literatuurclubs Drenthe gekozen voor het nieuwe boekenseizoen.

Zaterdag duurt het festival van 16.00-22.30 uur, voorafgegaan door een literaire wandeling.

Zondag van 11.30-18.00 uur,  met ’s ochtends een ontvangst voor de Amenaren.
Voor leden van de Drentse Literatuurclubs en bibliotheken is er een exclusief zaterdagmiddag-arrangement met een lezing door Peter d'Hamecourt.

Toegang tot het festivalterrein is gratis. Een kaartje voor de optredens kost € 20,- per dag. 
Prijs voor een passe partout is € 30,-.

Laatst aangepast op 28 apr 2017