ZONOVERGOTEN LITERAIR FESTIVAL-FEEST IN AMEN

De Schakel, woensdag 21 juni 2017: ZONOVERGOTEN LITERAIR FESTIVAL-FEEST IN AMEN 

Afgelopen weekend traden zo’n veertig schrijvers en muzikanten op in Amen tijdens het festival Zomerzinnen. En zomers was het.

“Als organisatie kunnen we veel regelen, maar het weer hebben we niet in de hand. Dit jaar troffen we het bijzonder goed. Daardoor was de sfeer echt geweldig,” aldus Annette Timmer van Stichting Zomerzinnen. Het programma was beide dagen van hoge kwaliteit. Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin maakte indruk op het publiek en bij het afsluitende optreden van Jan Rot en Marjolijn Meijers stond zaterdag de grote tent op zijn kop. Adriaan van Dis stal zondag de show. Niet iedereen kon een stoel bemachtigen, maar ook buiten in de zon werd ademloos geluisterd.
“Van Dis zelf vond het erg leuk dat hij nu eens Ernst Jansz kon ontmoeten, die aan het eind van de middag optrad. Ze hebben heel geanimeerd zitten praten. Maar ook het publiek kreeg alle kans om even persoonlijk contact te leggen met schrijvers en muzikanten. En je merkt dat mensen de interviews enorm waarderen, want dan hoor je toch vaak verrassende dingen.”
Behalve in de tent, op de deel, in de schaapskooi en in de kapschuur viel er op het festivalterrein ook veel te beleven. Bij de leugendetector bijvoorbeeld of de vrolijke muziek van Laroux op het openluchtpodium. En je kon zo maar oog in oog komen te staan met de Gebroeders Grimm.
“Ruim duizend bezoekers zijn er geweest. En Zomerzinnen is goeie Drenthe- promotie, want alle gasten roemden de unieke sfeer en locatie,” besluit Annette Timmer, die zich over twee  maanden al weer mag buigen over de programmering van De Literaire Hemel. Want niet alleen in de zomer kun je van literatuur genieten in Amen. 


Laatst aangepast op 24 juni 2017