Nicolette Leenstra Foto: Albertien Klunder-Hof

Nicolette Leenstra

(1957) is dichter, docent creatief schrijven, musicus en wandelcoach. Dit najaar verschijnt bij uitgeverij Passage in Groningen haar bundel ‘De reis van de zeevaarder’. Een monument voor een verloren geliefde. Een relaas over geluk en afscheid. Een mythische reis vanuit Ierse gewesten naar het onbekende, voorbij de grens tussen leven en dood. Op Zomerzinnen geeft Nicolette een voorproef van de Zeevaardergedichten.

Én ze draagt het epos voor dat ze schreef bij ‘De Karavaan’: een fantastische optocht van wagens en krijgers, hebbers en houwers. Een installatie die in 2013 is gemaakt door beeldend kunstenaars Peter Hiemstra en Henk Slomp als tentoonstelling in Museum Martena in Franeker. ‘De Karavaan’ zal op film te zien zijn. 
Nicolette Leenstra publiceerde in het Drents Letterkundig Tiedschrift Roet. Zij werkte mee aan literaire projecten, zoals: ‘Van Jeruzalem tot Ezelakker’, ‘De Zevendaagse’, ‘IJstijden in Drenthe’. Haar bundel ‘Steenbreek’ verscheen in 2010 bij Het Drentse Boek. In ‘De geheime archieven van Mw. A. Roduytbevinden zich meer dan honderd zinderende vormvaste verzen gewijd aan de geneugten van Eros. Nicolette heeft vanaf 1985 gewerkt in de kunsteducatie. Ze geeft cursussen poëzie en creatief schrijven.