ZomerZinnenWandeling

Ga mee met Koos Dijksterhuis en Nicolette Leenstra op verkenning door het zomerse landschap bij Amen. De tocht gaat door het lieflijke stroomdal van het Amerdiep, met de historische es, de weilanden met houtwallen. De zwarte elzen staan er statig, de wilde roos bloeit. Wellicht zien we reeën - als we stilte betrachten - of ooievaars op het nest.  

Natuurlijk ontbreekt Het Hoogste Woord niet op deze wandeling. Op vier plekken onderweg krijg je een enthousiaste voordracht aangeboden. Schrijver/natuurjournalist Koos Dijksterhuis schrijft al bijna tien jaar iedere werkdag in dagblad Trouw een ZKV over de natuur: het ‘Natuurdagboek’. Tijdens de Zomerzinnenwandeling dient hij gesproken cocktails op met biologische ingrediënten als De Spreeuw, het Eilandgevoel, oranjetips, light verse en landschapsverdriet. Dichter en wandelcoach Nicolette Leenstra leest tierig-ondeugende verzen voor, afgeblust met natuurpoëzie uit haar bundels Steenbreek en De reis van de zeevaarder.  
ze zwaluwt: eb en vloed ontstaan
ze merelt het eiland naar het westen
ze spreeuwt wind in zeilen
ze raaft de rozenmond
lokvogelt ogen
leeuwerikt hem naar huis

Datum           :         Zaterdag 17 juni 2017
Start              :         13.30
Duur             :         Ongeveer twee uur
Verzamelen  :         Vanaf 13.15 bij Café de Amer
Deelname     :         Gratis
Aanmelden   :         Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. zomerzinnenwandeling

Het maximum aantal deelnemers is 25.
Wandelschoenen aanbevolen.

www.dijksterhuis.net
www.steenbreekcoaching.nl