skip to Main Content

Zomerzinnen 2022

De bordjes ‘Heideway’ leidden de bezoekers van FestiValderAa 1,2 en 3 juli naar de literatuur. In een zaal van het Fletcher Hotel-Restaurant in Zeegse presenteerde Zomerzinnen een gevarieerd programma.

Helaas had de veelvuldig bekroonde kinderboekenschrijfster Annet Schaap zich vanwege corona moeten afmelden. Maar er bleef nog genoeg te genieten over.

Vrijdag nam Auke Hulst het publiek mee op zijn reis vol verhalen, beelden en liedjes. Erik Harteveld, die tijdens eerdere edities van Zomerzinnen in diverse hoedanigheden optrad, werd door Joep van Ruiten ondervraagd over ‘Het verloren kind’. Met deze novelle in brieven bewijst Harteveld opnieuw zijn veelzijdigheid.

Martijje zorgde zaterdag met haar band voor de Drentse noot in het programma. En Annette Timmer liet Mariken Heitman vertellen wat de kiem was waaruit de roman ‘Wormmaan’ is gegroeid. Na afloop kreeg de schrijfster van een bezoekster een toepasselijk cadeau: ‘Het wonder van Scheema’; een in de vergetelheid geraakte cultivar van de doperwt.

Het sluitstuk was zondagmiddag ‘Montere weemoed’. In dit programma gingen de verhalen van Thomas Verbogt naadloos over in de liedjes van Beatrice van der Poel.

De locatie lag een beetje afzijdig van het festivalgewoel, maar wie de ‘Heideway’ had gevonden ging tevreden en met een gesigneerd boek of CD naar huis.

Kijk hier naar de fotoserie:

Sinds 2021 maakt Zomerzinnen deel uit van FestiValderAa.

Op 2,3 en 4 juli 2021 werd in Taarlo een gevarieerd programma gepresenteerd, als onderdeel van de fietsroute FietseValderAa Swifter.
Tien uitverkochte optredens en een enthousiast publiek.

Winterzinnen 2019 in Dwingeloo

Terugblik

Back To Top