skip to Main Content
Menu
Zomerzinnen vindt dit jaar voor de 12e keer plaats.

Het begon in 2007 als literair midzomerfestival; laagdrempelig, gezellig, met cultuur op niveau, georganiseerd door Biblionet Drenthe (toen nog Provinciale Bibliotheek Centrale) in samenwerking met alle literaire organisaties en veel vrijwilligers. Sinds 2012 is de Stichting Zomerzinnen verantwoordelijk. Er zijn edities geweest in Wezup, Veenhuizen, Dwingeloo, Hoogeveen, Amen, Assen, Meppel, Zuidlaren en Emmen.

 

De afgelopen twee jaar was Zomerzinnen een tweedaags literatuur-muziekfestival met Amen als vaste locatie. Dit Drentse dorpje tussen Assen en Grolloo heeft, hoe mooi ook, zijn beperkingen. Vandaar dat besloten is het festival naar Dwingeloo te verplaatsen. Een prachtig brink-dorp in het centrum van de provincie Drenthe en uitstekend bereikbaar. Het beschikt over goede overnachtings-mogelijkheden, variërend van hotels, B en B’s tot diverse campings. Daarnaast heeft het een actief verenigingsleven.

Zaterdag 16 juni treden op verschillende locaties (zalen in Hotel Wesseling en Grand Café de Brink, de Nicolaaskerk, het koetshuis en een grote tent) landelijk en regionaal bekende schrijvers, dichters en muzikanten op. Daarnaast is er op het gratis toegankelijke festivalterrein een aansprekend randprogramma met muziek, straattheater en horecastands.

Het festival werkt samen met een aantal partners

  • Biblionet Drenthe

  • Huus van de Taol

  • Stichting Literatuurclubs Drenthe

  • Bibliotheek Assen, Emmen, Hoogeveen

Dwingels Eigen verzorgt in de voormiddag een programma.

Open Ateliers heeft in het weekend van 16 en 17 juni ’s middags
in de Sint Nicolaaskerk een overzichtsexpositie.

Back To Top