skip to Main Content

Jongeren doen mee aan festival

Drie leerlingen van Stad en Esch Diever gaan zaterdagmiddag 16 juni schrijvers interviewen op het literatuur-en muziekfestival Zomerzinnen in Dwingeloo.

Het is al jaren een vast onderdeel van het programma. Jongeren die voor publiek vragen stellen aan een schrijver over het boek dat ze hebben gelezen. Nu krijgen Carmen Hoogenkamp uit Leggeloo, Mervi Klein uit Lhee en Fien Wijnstok uit Diever die kans.

Ze houden alle drie van lezen. Liefst spannende boeken waar veel in gebeurt of boeken met humor. Op school moeten ze elke dag verplicht 15 minuten lezen in een les. Maar nu hebben ze zich vrijwillig aangemeld om Made by Indira van Martine Letterie en Blijf nog even van Marloes Otten te lezen én beide schrijfsters te interviewen op Zomerzinnen. Dat ze er ook nog studiepunten voor krijgen is natuurlijk mooi meegenomen.

Carmen en Mervi zitten in DTH1A en Fien in DA 2A.

Martine Letterie heeft een groot aantal historische jeugdboeken op haar naam staan. Kinderen met een ster werd in 2017 bekroond met een Zilveren Griffel. Made by Indira, dat ze samen met Caja Cazemier schreef, gaat over kinderarbeid en slavernij in de kledingindustrie. Zij zijn daarvoor naar India afgereisd en hebben met meisjes gesproken die werkzaam zijn in de fabrieken.

Marloes Otten geeft Nederlands op CSG Dingstede in Meppel. Ze heeft zelf op Stad en Esch in Meppel gezeten. Afgelopen april debuteerde ze als schrijfster met Blijf nog even. Bij het uitwerken van deze young adult-roman hebben haar leerlingen geholpen.

Carmen, Mervi en Fien gaan gezamenlijk vragen bedenken. Benieuwd hoe ze het er vanaf brengen?

Kom dan zaterdag 16 juni om 16.00 uur naar Zomerzinnen in Dwingeloo. Jongeren t/m 18 jaar kunnen, alleen aan de kassa, een kaartje kopen voor €10,- in plaats van € 22,50.

Back To Top