skip to Main Content

Jongeren doen mee op Zomerzinnen

Zaterdag 22 juni krijgen leerlingen van het Dr. Nassau College uit Beilen de kans om op het festival Zomerzinnen hun poëtische stem te laten horen. En twee jonge schrijfsters mogen Erna Sassen interviewen. Docent Nederlands Matijs Lips vindt het fantastisch: “deze ervaring is waardevol.”

Matijs Lips zei direct ja toen de organisatie vroeg of hij met zijn leerlingen mee wilde doen.
“Als docent zoek je naar manieren om leerlingen in beweging te zetten en ze uit te dagen hun taalgrenzen te verleggen. Je creëert speelruimtes waar ze zich kunnen ontwikkelen. Zomerzinnen is een grote speeltuin. Jongeren komen in contact met schrijvers en dichters en maken op een leuke manier kennis met literatuur. Daar kan geen reguliere les Nederlands tegenop.”

Strijd om taaltrofee

In zijn klassen 1,2 en 3 schrijven leerlingen een gedicht over het festivalthema Over de grens.
De acht beste gedichten zullen op Zomerzinnen worden voorgedragen. Een jury wijst drie prijswinnaars aan. In de jury zitten Tsead Bruinja, Dichter des Vaderlands, docent Joop van der Heide en Mischa van Huijstee, dichter, sneldichter en tuinman. Hij doet op het festival zelf mee aan ZommerSLAM, een poetryslam plattdüüts- Drèents.

Interview

Quinte Hoek uit VWO I en Alisa Bos uit VWO II houden van lezen en nog meer van schrijven. De twee dertienjarigen gaan samen Erna Sassen interviewen. Erna schreef tot nu toe twaalf boeken; negen voor kinderen en drie voor jong-volwassenen. Met Er is geen vorm waarin ik pas won ze de BruutTAAL Gouden Lijst 2018.

De strijd om de taaltrofee en het interview met Erna Sassen is zaterdag 22 juni om 16.00 uur in de serre van Grand café De Brink in Dwingeloo

Foto:, vlnr: Alisa Bos en Quinte Hoek, beiden 13 jaar uit Beilen 

Back To Top