skip to Main Content

Kokeleko

Bert Hadders (Tweede Exloërmond, 1962) brengt samen met de uit Rolde afkomstige Joost Dijkema het programma Kokeleko.

 Bert Hadders was de afgelopen tien jaar voorman van de Nozems, waarmee hij vele noordelijke hits scoorde. Nummers als Poolse BruidWoar Blift De Zummer en Elvis, Keuning Van De Bunermond zijn niet meer weg te denken uit de Veenkoloniale canon.

 De afgelopen jaren schreef Hadders daarnaast liedjes voor het RTV Noord-programma De Centrale. Luisteraars gaven een zwengel aan het Rad van Kokeleko en over het onderwerp waarbij het pijltje stopte, schreef Bert dan een liedje. Veel songs gaan over de historie van de Veenkolonies en het noorden in het algemeen. Zo zijn er nummers over de landbouwstaking van 1929 waarbij Eltjo Siemens het slachtoffer werd van een door de marechaussee afgevuurde kogel, het uitgaansleven van Oude Pekela in de jaren vijftig, de groenteboer van het Oosterpark en turfgospels uit de tent van het Leger des Heils.

 Deze songs staan centraal in het programma Kokeleko, maar natuurlijk komen er ook hits voorbij uit de Nozems-tijd. De charismatische Bert Hadders neemt zijn publiek mee in zijn fraai verhalende liedjes. Hij wordt geflankeerd door de Drentse Stadjer Joost Dijkema, een fenomenale fingerpicker op gitaar en banjo.

 

Back To Top