skip to Main Content

Pieter Waterdrinker exclusief voor leden Literatuurclubs en bibliotheek

Zaterdag 16 juni geeft Pieter Waterdrinker voorafgaand aan de opening van het festival een lezing over zijn Tsjaikovskistraat 40. Een autobiografische vertelling uit Rusland.

Dit onderdeel is exclusief voor leden van bibliotheek en Literatuurclubs Drenthe. Zij kunnen via deze link een speciale kaart kopen, waarmee ze ook toegang hebben tot alle festivaloptredens.

Pieter Waterdrinker (1961) woont al ruim een kwart eeuw in Rusland. Hij is correspondent voor De Telegraaf en schrijft essays voor Vrij Nederland. Daarnaast heeft hij een flink aantal romans op zijn naam staan.

In Tsjaikovskistraat 40. Een autobiografische vertelling uit Rusland neemt hij de lezer mee op een duizelingwekkende reis door de Russische geschiedenis en door zijn eigen leven. Vertrekpunt is zijn huis in Sint-Petersburg, waar de auteur woont met zijn vrouw en drie poezen, midden in de buurt die honderd jaar geleden het epicentrum was van de Oktoberrevolutie van 1917.

“Waterdrinker schrijft als een vuurstorm. Een superieur circus”, aldus Elsevier (vijf sterren). 

De lezing van Pieter Waterdrinker begint om 15.00 uur in Grand Café de Brink in Dwingeloo. Na afloop is er een signeersessie.

Zomerzinnen duurt van 16.00 – 23.00 uur. Op verschillende locaties rond de brink zijn er interviews, voordrachten, muziekoptredens en workshops. O.a. Tommy Wieringa en Marieke Lucas Rijneveld komen. En Elke Geurts en Henk van Straten, twee gescheiden schrijvers die elkaar als ‘de verlatene’ en ‘de verlater’  een literaire spiegel voorhouden.

 De normale toegangsprijs is € 22,50. In de voorverkoop kost een kaartje € 20,-.

Leden van bibliotheek en Literatuurclubs Drenthe betalen € 15,-.  

foto: © Julia Lisnjak

Back To Top