skip to Main Content

Anne Doornbos

Anne Doornbos

Anne Doornbos (1948) presenteert in juni De paddenvangereen echte Drentse thriller die zich afspeelt in de omgeving van Rolde. Hij heeft zich laten inspireren door de spannende politieboeken over Zweedse inspecteurs, zoals Wallander of Sarah Lund.

In De paddenvanger rijden vier tegendraadse pubers na een nacht stappen hun straf tegemoet. Is er ruzie in het spel, of misschien toch drugs? Aan het rechercheteam van Freek Rossing de taak de moordenaar te vinden voor er meer slachtoffers vallen.

 Anne Doornbos is geboren in Erica en woont in Een. Hij schrijft al vanaf 1962. Gedichten en cabaretteksten, korte verhalen en toneelstukken. Hij begon in een alternatieve schoolkrant op het Christelijk Lyceum in Emmen. Schreef vervolgens voor de Heerenveense Courant en het Heerenveens Ambtenaren Cabaret. Terug in Drenthe pakte hij het schrijven in de streektaal weer op. Sinds 2007 publiceerde hij columns, liedteksten, een musical en boekjes als Mag majesteit hier wel wezen en Deurtrappen om het Drents te promoten. De dichtbundel ‘In nachten dat ik naost joe lig’ was genomineerd voor de Dagblad van het Noorden Streektaalprijs 2017.

Foto: © Gerrit Boer

Back To Top