skip to Main Content

Benny Lindelauf

Een huiveringwekkende, winterse vertelling midden in de zomer!

Schrijver Benny Lindelauf leest speciaal voor ‘Zomerzinnen’ voor uit Hele verhalen voor een halve soldaat. Dit boek is in april bekroond met de prestigieuze Woutertje Pieterse Prijs 2021. Hij wordt hierbij ondersteund door muzikant en componist Rogier Hemmes. Kom luisteren en huiveren!

Lees meer

Een peilloos diep meer.
Twee broers.
Zeven honden met één naam
en een levensgevaarlijke reis
over onbetrouwbaar ijs.

Duizend Vadem staat in Hele Verhalen voor een Halve Soldaat, winnaar van de 34e Woutertje Pieterse Prijs. De jury noemt het winnende boek “adembenemend” en “uitzonderlijk”. “Een boek dat het grimmige niet schuwt, de lezer op een bloedstollende reis meeneemt en hem laat zien hoe groot en diep onze wereld kan zijn”, aldus de jury.

De Woutertje Pieterse Prijs is voor het mooiste kinderboek van het afgelopen jaar. Benny Lindelauf ziet zichzelf niet direct als jeugdboekenschrijver vertelde hij in NRC Handelsblad: „Ik denk dat ik schrijf vanuit een jonge ziel, maar ik hanteer geen deurbeleid. Als ik aan het werk ben, ben ik iemand die een organisme, een verhaal als organisme, grootbrengt. Mijn aandacht is niet: ga ik dit straks naar een tienjarig kind sturen of naar een volwassene? Maar: hoe maak ik dat dit verhaal zoveel mogelijk zichzélf kan worden?” Zelf zou hij het wel familieboeken willen noemen die hij schrijft: “zoals je in het theater familievoorstellingen hebt, waar je met je kinderen naartoe gaat en waar ook wat voor jezelf in zit. Ik zoek verhalen waarin ik die gelaagdheid waarneem – dat vind ik de interessante verhalen.”

Benny Lindelauf leest Duizend Vadem, over een meer van duizend vadem diep waar ooit een vrouw verdronken is, voor en Rogier Hemmes voorziet het verhaal van live muziek en een sfeervolle soundscape. Kom luisteren en huiveren!

Benny Lindelauf is auteur van een veel bekroond en vertaald oeuvre. Daarnaast geeft hij workshops en treedt hij regelmatig op als verteller en zanger.

Rogier Hemmes is muzikant. Hij heeft een eigen muziekstudio en produceert muziek onder het label ‘Okapi Recordings’

Taarlo, zaterdag 3 juli 2021

Back To Top