skip to Main Content

Bert Hadders en Otto Groote

Bert Hadders En Otto Groote

Stichting Iemandsland steekt de grens over met De Grup. Bert Hadders (NL) en Otto Groote (DU) sloegen de handen ineen en maakten een muzikale voorstelling over armoede en rijkdom, blijven of gaan, drank en arbeid. En dat alles in hun eigen streektaal, een taal die landsgrenzen overstijgt.

In De Grup maakt het publiek een muzikale reis de grens over en de geschiedenis in. Bert Hadders (NL) en Otto Groote (DL) ontdekten dat hun overgrootouders uit hetzelfde gebied in Drenthe komen, de omgeving van Westerbork. Het toeval wil dat beide muzikanten zich, onafhankelijk van elkaar, toelegden op het maken van muziek in de eigen streektaal. Hadders zingt in het Veenkoloniaals, Groote doet dat in het Platt-deutch.

In De Grup is Erik Harteveld spreekstalmeester. Op geheel eigen wijze licht hij verschillen en overeenkomsten toe, benadrukt en verklaart. Taal staat centraal in deze voorstelling, die vier sterren kreeg in Dagblad van het Noorden en op de shortlist staat van de Dagblad van het Noorden Streektaalprijs 2019. Muziek van een uitstekende band houdt de boel bij elkaar. Op het festival wordt een verkorte versie gebracht.

Bert Hadders – zang, gitaar, composities

Otto Groote – zang, gitaar, composities

Lex Koopman –gitaar, zang

Marcel Wolthof –drums, zang

Hans Lass -bas

Erik Harteveld –accordeon, gitaar, inleiding en Witze.

https://www.iemandsland.com/de-grup

 

Back To Top