skip to Main Content

Bert Wagendorp

Bert Wagendorp

Bert Wagendorp (1956) komt in mei met Ferrara, het vervolg op de bestseller Ventoux. Ferrara gaat over vriendschap, loyaliteit en de hechte band tussen een vader en zijn dochter. Over hoe we ons door het leven slaan, en hoe we omgaan met de dingen die gebeuren en die ons proberen te slopen.

Bert Wagendorp studeerde Nederlands in Groningen. Hij was sportverslaggever bij de Leeuwarder Courant en de Volkskrant. Sinds 2006 schrijft hij voor die laatste krant driemaal per week een nieuwscolumn.

Bert is een geboren verteller. Zijn liefde voor de verhalende kracht van de Amerikaanse literatuur klinkt door in al zijn boeken. Ze hebben de vaart van een journalistiek verhaal en de gelaagdheid van een literaire vertelling. Hij gebruikt thrillerachtige elementen die dwingen tot doorlezen en wisselt hilarische scènes moeiteloos af met serieuze beschouwingen en prikkelende dialogen.

Hij debuteerde in 1995 met De proloog. Het grote succes volgde in 2013 met Ventoux, dat werd gekozen tot Boek van de Maand in het tv-programma DWDD. Het werd vertaald in het Noors, Deens, Frans, Engels, Spaans en Duits en verschijnt dit jaar in de Verenigde Staten. Wereldwijd werden er al meer dan tweehonderdduizend exemplaren verkocht. Ventoux werd succesvol verfilmd. En nu komen de vrienden Bart, Joost, André en David na vijf jaar bij elkaar in Ferrara. Pogingen de illusie van jeugdige onaantastbaarheid in stand te houden lijden schipbreuk als het noodlot hard toeslaat – of misschien is het gewoon het leven dat zich van zijn ware kant laat zien?

Bert Wagendorp © LukasGöbel

Back To Top