skip to Main Content

Delia Bremer

Delia Bremer

Delia Bremer en Ria Westerhuis baarden tien jaar geleden opzien met Minnezinne, een bundel erotische poëzie in het Drents. Nu is er het vervolg: Minnezinne in moerstaal52 gedichten, door meer dan 40 dichters uit het hele land die in hun eigen streek- of stadstaal de erotiek bezingen. 19 Mei kreeg Tsead Bruinja, dichter des Vaderlands, in Amsterdam het eerste exemplaar aangeboden. Op Zomerzinnen vindt de Drentse presentatie van Minnezinne in moerstaal plaats met als gasten collega-dichters: Evy van Eynde, Jolies Heij en Willem Tjebbe Oostenbrink.

Delia Bremer (1969) is geboren in Hoogeveen en deels opgegroeid in België. Ze schrijft al vanaf haar elfde en draagt haar gedichten voor vanaf haar achttiende.
In 1992 publiceerde zij haar debuutbundel Hemelkind, een oplage van 1000 bundels was in een jaar uitverkocht. Daarna volgden een kinderboek en dertien dichtbundels. Haar gedichten zijn ook te lezen in verschillende verzamelbundels.
In 2006 ontving ze de publieksprijs van het literaire evenement ‘Lief ‘ in Hasselt, België. Gedichten van haar worden jaarlijks opgenomen in de CC. Boontje gedichtenbundels, die in het Belgische Sint.Niklaas worden uitgegeven.

Ze schreef liedteksten voor verschillende singer-songwriters. Naast schrijver is ze kunstenares en organiseert en begeleidt ze creatieve projecten. Op dit moment is ze bezig met het samenstellen van een dichtbundel die eind dit jaar wordt gepresenteerd.

http://www.youtube.com/user/dagdelibre?feature=results_main

 

Back To Top