skip to Main Content

Erik van Muiswinkel

Erik Van Muiswinkel

Erik van Muiswinkel (1961) eert Heinz Polzer (1919-2015). Zonder de hilarische verschijning van woordkunstenaar Drs.P was de Nederlandse kleinkunst, ja de Nederlandse taal beslist niet hetzelfde geweest.

Polzer schreef, naast een reeks fascinerende boeken, honderden krankzinnige en muzikaal altijd verrassende liedjes, waarvan er een stuk of vijf nationaal bekend werden. Die schatkist moet uitgediept. Erik van Muiswinkel, die in 1976 al correspondeerde met zijn held, geeft hem in 2019, zijn honderdste geboortejaar, het volle pond.

Cabaretier Erik van Muiswinkel is bekend van zijn komische imitaties van o.a. Willem Oltmans, Harry van Raaij en Anton Geesink bij Kopspijkers en Koefnoen. In 2013 kreeg hij de Poelifinario voor zijn theatervoorstelling Schettino.

Buigt Allen Mee voor Drs. P! brengt het leven van Polzer, zijn verhalen en werk samen op de Schaal van P: intiem, verwarrend en om te huilen van het lachen. Samen met pianist Guus van Marwijk en gitaar-licht-en-geluidsman Paul Remmelts geeft Erik op Zomerzinnen een voorproefje van zijn nieuwe theatervoorstelling.

 

ErikvMuiswinkel © CurlyandStraight

 

Back To Top