skip to Main Content

Fokke Obbema

Fokke Obbema werd in 2017 getroffen door een hartstilstand. Enkele minuten was hij klinisch dood. Die ervaring riep grote levensvragen op, wat resulteerde in ‘de beste interviewserie van 2018’, aldus Matthijs van Nieuwkerk. Alle gesprekken met zeer uiteenlopende mensen zijn gebundeld in De zin van het leven, dat al weken in de CPNB Bestseller 60 staat. Fokke Obbema vertelt tot welke inzichten hij is gekomen. Zijn verhaal wordt omlijst door improvisaties van klarinettist Andre Kerver.

In september 2018 publiceerde Volkskrant-journalist en schrijver Fokke Obbema een aangrijpend artikel over de hartstilstand die hij een jaar daarvoor had gehad. Het stuk maakte veel los bij lezers. Hij kreeg meer dan duizend reacties. Vervolgens ging Obbema gesprekken voeren over de essentie van ons bestaan met filosofen, theologen, schrijvers en mensen met ingrijpende levenservaringen. Het leverde een boek op vol inspirerende antwoorden op vragen die we ons allemaal wel eens stellen, maar zelden expliciet beantwoorden.

Fokke Obbema was onder meer commentator, correspondent in Frankrijk en chef van de economieredactie bij de Volkskrant. Hij schreef eerder China en EuropaTegenwoordig legt hij zich voor de krant toe op zingeving.

Fokke Obbema met klarinettist André Kerver in grote zaal Grand Café de Brink om 17.20-18.00 uur + 20.10-20.50 uur

Foto: © Jitske Schols

Back To Top