skip to Main Content

Hanne Tersmette

Hanne Tersmette

Hanne Tersmette (1987) is boswachter in het Naardermeer. In haar boek #Gaan neemt ze je mee naar haar favoriete natuurgebieden. Het Dwingelderveld heeft een speciaal plekje in haar hart. En de Drentse heideschapen vindt ze echte bikkels. Hanne komt graag naar Zomerzinnen in Dwingeloo. “Het voelt nog altijd een beetje als thuiskomen.”

Hanne Tersmette heeft Communicatiewetenschap gestudeerd en werkte voor een pr-bureau en twee reclamebureaus in de Zaanstreek. Omdat ze al van jongs af aan een enorme liefde voor de natuur heeft, solliciteerde ze bij Natuurmonumenten. Door cursussen en veel stagelopen bij collega-boswachters kon ze haar kennis ophalen. En nu heeft ze ‘de meest fantastische baan die ik me kan wensen’.

Ze wil graag laten zien hoe tof de natuur is in Nederland, want volgens haar hebben veel mensen geen idee. Hanne maakt vlogs en video’s voor het You Tube-kanaal van Natuurmonumenten en ze brengt haar enthousiasme voor alle natuurparels ook regelmatig over op televisie. Zo reisde ze met Chris Zegers door Nederland voor de Nationale Natuur Quiz en ging ze voor het programma Boswachter gezocht samen met een collega en presentator Viktor Brand op zoek naar de nieuwe boswachter van Texel.

In haar boek #Gaan, de hort op met de leukste boswachter van Nederland neemt Drenthe een prominente plaats in. Hanne bewaart mooie herinneringen aan de vakanties hier. Het gezin ging met de trein van Zaandam naar Beilen. Daarna volgde een fietstocht naar Lhee. Daar genoot het gezin volop van de natuur, van de stilte en rust. En op het Dwingelderveld werd ze voor het eerst verliefd, op een boerenzoon. In haar boek beschrijft Hanne ook de sfeer van de dorpen rond het Dwingelderveld. Zoals de brink van Dwingeloo, waar nu Zomerzinnen wordt gehouden!

foto: © Wessel de Groot
Back To Top