skip to Main Content

Jeroen Zijlstra en Tjitske Jansen

Jeroen Zijlstra En Tjitske Jansen

Jeroen Zijlstra (1958) en Tjitske Jansen (1971) brengen een literaire muzikale voorstelling waarin de poëtische teksten van Tjitske Jansen en de jazzy kleinkunstliederen van Jeroen Zijlstra samenkomen. Swingend, rauw en teder. Nieuws van twee kanten wordt een reis door het leven van Jeroen, van Tjitske én van het publiek.

Jeroen Zijlstra is zanger en trompettist. Hij schrijft zijn teksten en muziek zelf en voert die waar mogelijk met zijn band Zijlstra uit. Jeroen was tot half jaren tachtig professioneel zeevisser. Hij omschrijft zijn repertoire als “pop, jazz en poëzie met een hoog zoutgehalte.” Met het lied Durgerdam slaapt won hij in 2002 de Annie M.G. Schmidt-prijs en voor zijn gehele oeuvre kreeg hij in 2014 de Dirk Witte Prijs.

Tjitske Jansen studeerde in 1996 af aan ArtEZ, de academie voor Theater in Arnhem. Ze is publiceerde drie bundels waarin ze poëzie, proza en theater combineert. Met Koerikoeloem (2007) won ze de Anna Bijns Prijs. Ze heeft een wekelijkse column in het AD Amersfoort, bezoekt veel middelbare scholen voor eerste hulp bij het lezen en schrijven van gedichten en werkt aan haar volgende boek: Iedereen moet ergens zijn.

www.tjitskejansen.nl

www.debandzijlstra.com

Back To Top