skip to Main Content

Jolies Heij

Jolies Heij

Delia Bremer en Ria Westerhuis baarden tien jaar geleden opzien met Minnezinne, een bundel erotische poëzie in het Drents. Nu is er het vervolg: Minnezinne in moerstaal,52 gedichten, door meer dan 40 dichters uit het hele land die in hun eigen streek- of stadstaal de erotiek bezingen. 19 Mei kreeg Tsead Bruinja, dichter des Vaderlands, in Amsterdam het eerste exemplaar aangeboden. Op Zomerzinnen vindt de Drentse presentatie van Minnezinne in moerstaal plaats met als gasten collega-dichters: Evy van Eynde, Jolies Heij en Willem Tjebbe Oostenbrink.

Jolies Heij (1964) is podiumdichter en treedt overal op waar de poëzie haar maar brengt, van Rotterdam tot Leipzig en van Basel tot Groningen. Inspiratie krijgt zij van dwazen, dronkemannen, verliefden en andere verdwaalden, wier duistere impressies zij in woord en beeld tracht te vatten. Ze weet in haar poëzie deze ruwe kristallen van het leven te laten schitteren in een verrukte of “verrückte” gruwelijkheid, voor wie nog gelooft in de poëzie van de schone bloemetjes en bijtjes. 

Van haar is een gedicht opgenomen in de bundel Minnezinne in moerstaalsamengesteld door Delia Bremer en Ria Westerhuis. Jolies stond vier keer in de halve finale van het NK Poetry Slam en in 2016 verscheen haar debuutbundel Lolita zei.

Back To Top