skip to Main Content

Marianne Vogel

Marianne Vogel

Marianne Vogel (1958) vertelt in haar vierde Berlijn-thriller Geest en beest over een foute vader. Dat is de erfenis waar haar hoofdpersonen Sigrid, Leo en Emil mee worstelen. Als SS-officier heeft hun vader in de Tweede Wereldoorlog een kostbaar inktstel van Goethe uit Leiden gestolen. Nu komen de Amsterdamse particulier rechercheurs Sofie Bank en Frits Arends het bij hen in Berlijn opsporen. Tijdens hun meeslepende onderzoek in de Joodse wijk van Berlijn worden Bank en Arends geconfronteerd met echo’s van de oorlog. 

“Marianne Vogel heeft een prestatie van formaat geleverd door zo inventief allerlei zaken ineen te weven en tot een stralend geheel te maken.” (Kees de Kievid, Boekenbijlage.nl)

Coach en literatuurwetenschapper Marianne Vogel woont in het Groningse Zuidhorn. Toen ze na haar schooltijd au-pair in Berlijn werd, sloeg de gedeelde stad bij haar in als een bom. Ze ging terug naar Nederland en studeerde Duits en filosofie. Erna was ze leider van het lectoraat Nederlands in Freiburg, literair vertaler, tijdschriftredacteur, essayist en docent Duitslandstudies in Groningen. Haar eerdere Berlijn-thrillers zijn: Gedeelde stad, geheelde stad (2012), In de schaduw van Marlene Dietrich (2014) en Communistengoud en kerstengelen (2016).

https://www.hebban.nl/auteurs/marianne-vogel

Back To Top