skip to Main Content

Marloes Otten

Marloes Otten

Marloes Otten (1990) uit Hollandscheveld is docente Nederlands op CSG Dingstede in Meppel. Afgelopen april is haar debuutroman Blijf nog even gepresenteerd.

 Het was haar wens om een boek uit te werken samen met haar leerlingen. Met elkaar hebben ze Blijf nog evengecontroleerd op fouten, de cover en de titel bedacht en de flapteksten geschreven. “Op die manier hebben zij veel over een uitgeverij geleerd en heb ik, als auteur, weer wat van de leerlingen geleerd.”

In Blijf nog even kruisen de levens van twee jonge mensen elkaar, die op het eerste gezicht niets met elkaar gemeen hebben. De 17-jarige sportieve Fleur kan goed wielrennen maar krijgt te kampen met een ernstige spierziekte die haar leven volkomen op zijn kop zet. Rowell is een jongen van twintig die door een persoonlijkheidsstoornis moeite heeft om met anderen contact te maken. “Zij zullen zich allebei te allen tijde houden aan de gemaakte afspraken. Tot de dood hen scheidt.”

De persoonlijk situatie van Marloes en gebeurtenissen in haar omgeving vormden een bron van inspiratie voor deze young adult-roman.

 

Back To Top