skip to Main Content

Meindert Talma

Meindert Talma

Meindert Talma (1968) groeide op in Surhuisterveen en woont tegenwoordig in Noordhorn. Eind 2017 verscheen Je denkt dat het komt, het tweede deel van zijn roman/albumcyclus Nederlands Onbekendste Popster, zoals Vrij Nederland hem ooit omschreef. Op Zomerzinnen brengt Talma een audiovisuele voorstelling, waarin het publiek wordt meegezogen in een gezongen en verteld (film-)verhaal over de eerste, vormende doorbraakjaren van een enigszins afwijkende noordelijke outsidermuzikant en -schrijver

Van de Friese Groninger, afgestudeerd historicus, verschenen sinds 1997 veertien albums, vier romans, een dichtbundel en een interviewboek. In 2016 schreef Meindert Talma een muzikaal levensverhaal over dammer Jannes van der Wal, een ballade van 22 minuten.

Je denkt dat het komt is net als Kelderkoorts (2013) een boek met een cd erin. Hij beschrijft op de hem bekende droogkomische wijze de jaren 1997-2001, zijn brandende ambitie om vooruit te komen als muzikant en schrijver, zijn avonturen met de leden van de Stichting Hobbyrock, zijn deelname aan Twee voor twaalf en de voortdurende bedenkingen van zijn ouders bij zijn kunstenaarschap. Je denkt dat het komt kreeg juichende recensies; o.a. vijf sterren in de Humo en vier sterren in de Volkskrant en Trouw. En is genomineerd voor de Halewijnprijs.

www.meinderttalma.nl

Foto: © Reyer Boxem
Back To Top