skip to Main Content

Niña Weijers

Niña Weijers

Niña Weijers (1987) komt 6 juni met een nieuwe roman: Kamers, antikamers. In 2014 debuteerde ze zeer succesvol met De consequenties: het werd bekroond met de Anton Wachterprijs, de publieksprijs van de Gouden Boekenuil, de Van der Hoogt-prijs en de Opzij Literatuurprijs en haalde de shortlist van de Libris Literatuurprijs.

Kamers, antikamers is een roman over de poreuze grenzen tussen het herinnerde, het verzonnen en het mogelijke. Over de manieren waarop heden en verleden steeds de chronologie verstoren, en de weigering van het leven zich te laten omvormen tot een verhaal.

Niña Weijers studeerde literatuurwetenschap in Amsterdam en Dublin. Ze schreef korte verhalen en essays voor diverse tijdschriften en in 2010 won zij de schrijfwedstrijd Write Now! Ze schrijft voor De Groene Amsterdammer en is redacteur bij De Gids. September 2018 was ze een half jaar writer-in-residence in haar geboortestad Nijmegen.

Ze gaf colleges aan studenten van de masteropleiding Letterkunde aan de Radboud Universiteit. De consequenties (2014) werd lovend ontvangen “het beste debuut van het jaar,” volgens Trouw en “Een top performance,” aldus Elsbeth Etty in NRC Handelsblad.

www.ninaweijers.nl

Back To Top