skip to Main Content

Ode aan Harm Boer (1920-1995)

Ode Aan Harm Boer (1920-1995)

Om 13.30 uur verzorgen Stichting Dwingels Eigen en Albert Haar op de Brink in Dwingeloo een ode aan 
Harm Boer.  Een noodlottig verkeersongeval maakte in 1995 een eind aan het leven van Harm Boer uit Lhee. Naast boer in hart en nieren had hij zijn hart verpand aan de ‘schrieverij’. 
In het Dwingels dialect schreef hij zijn verhalen, gedichten en ‘stukkies’. En hij droeg ze met verve voor op bruiloften en meer literaire bijeenkomsten. Zijn humor was treffend en mild, nooit plat. In 1987 verscheen zijn eerste bundel met de zeer toepasselijke titel Nao Melkenstied. Later gevolgd door Van onder de linden (1991) en het postuum uitgegeven Wat was en wat is (1998). 

Albert Haar brengt een ode aan Harm Boer omdat hij hem waardeert als schrijver over het eenvoudige
boeren- en dorpsleven, maar ook als promotor van de Drentse taal. Ze ontmoetten elkaar bij de oprichting van wat later Stichting Dwingels Eigen zou worden. Albert Haar als bestuurslid van Stichting Het Drentse
Boek, die graag een contactgroep in Dwingeloo wilde, en Harm Boer als Drentse schrijver. Harm werd voorzitter van Dwingels Eigen en later realiseerden ze gezamenlijk de eerste uitgave van Trappertoer, een fietsroute door de omgeving van Dwingeloo. 

 

Ans Klok zal gedichten van Harm Boer voordragen en enkele bestuursleden en vrijwilligers showen boerenkleding uit vroeger tijd.

Zaterdag 16 juni : Ode aan Harm Boer, om 13.30 uur op de kleine brink in Dwingeloo

Voorafgaand aan literatuur en muziekfestival Zomerzinnen

Foto Albert Haar : © Rego Meijer

Back To Top