skip to Main Content

Tieme Woldman

Tieme Woldman

Tieme Woldman (1965) presenteerde in april zijn detective Doodzonde. Het is het eerste deel in een reeks met rechercheur Tom Wessels als hoofdpersoon. Deze Tom Wessels is geboren en getogen in Wijster. Samen met drie collega’s vormt hij het Team Zware Misdaden van de provincie Drenthe in het centraal gelegen politiebureau van Beilen. In Doodzonde wordt Wessels geconfronteerd met de moord op Johan Ruisbeek.

Tieme Woldman is thrillerschrijver, geboren in Assen en opgegroeid in Wijster. Hij is oud-winnaar van de Andries Greiner-prijs en debuteerde in 2013 met Moord in het Mantingerveld. Woldman weet als geen ander op boeiende wijze de lezer tot op het laatste moment in spanning te houden.

Hij noemt Tom Wessels zijn alter ego. ‘Wessels heeft dezelfde initialen als ik en doet wat ik niet durf, maar stiekem graag zou willen. Wessels’ achternaam is afgeleid van mijn vader die Wessel heette. Wessels betekent “zoon van Wessel” en dat verwijst naar mij en maakt de cirkel met alter ego Tom Wessels rond’

Back To Top