skip to Main Content

Willem Tjebbe Oostenbrink

Willem Tjebbe Oostenbrink

Delia Bremer en Ria Westerhuis baarden tien jaar geleden opzien met Minnezinne, een bundel erotische poëzie in het Drents. Nu is er het vervolg: Minnezinne in moerstaal52 gedichten, door meer dan 40 dichters uit het hele land die in hun eigen streek- of stadstaal de erotiek bezingen. 19 Mei kreeg Tsead Bruinja, dichter des Vaderlands, in Amsterdam het eerste exemplaar aangeboden. Op Zomerzinnen vindt de Drentse presentatie van Minnezinne in moerstaal plaats met als gasten collega-dichters: Evy van Eynde, Jolies Heij en Willem Tjebbe Oostenbrink.

Willem Tjebbe Oostenbrink (1963) dicht in het Westerkwartiers (West-Gronings) en in het Nederlands. Hij debuteerde in 2013 met de Groningstalige bundel Opdreugde troanen. In 2017 verscheen de bundel Zolt en Stof. Van hem is een gedicht opgenomen in de bundel Minnezinne in moerstaalsamengesteld door Delia Bremer en Ria Westerhuis

Voor zijn poëzie ontving hij de Duitse Johann Friedrich Dirksprijs  (2017), Borslaprijs (2014) en de Freudenthal Aanmoedigingsprijs (2010). 

Zijn poëzie lijkt op het eerste oog verbonden met zijn geboortegrond, het Groninger Westerkwartier, maar is bij nadere beschouwing breder, universeler. Hij heeft gepubliceerd in diverse tijdschriften, bloemlezingen en publicaties (zoals het Groninger 
Krödde, het Friese Ensafh, het Drentse Roet, Noach’s Kat).

Oostenbrink draagt voor in het Gronings en het Nederlands. In 2016 trad hij voor het eerst op met Nederlandstalige gedichten op het Penrose-festival te Amsterdam.

willemtjebbeoostenbrink@blogspot.nl

Back To Top