skip to Main Content

Workshop Yoeke Nagel

Workshop Yoeke Nagel

Yoeke Nagel is journalist, psychosociaal therapeut en spreekster. Ze schreef het boek Damestasjeslezen, het orakel dat je met je meedraagt (2009). Sindsdien heeft ze tijdens workshops, lezingen en bijeenkomsten ruim 4000 tassen en broekzakken gelezen.

Een damestas geeft zwijgend antwoord op levensvragen, toont ongebruikte kwaliteiten en talenten van de draagster van de tas en biedt zelfs de mogelijkheid om het leven waardevoller te maken, door middel van eenvoudige ‘damestasjesmagie’.

In een damestasje, maar ook in herenbroekzakken en colbertjes, zitten alle spullen die de draagster ervan denkt nodig te hebben om te overleven. Alleen het hoogstnoodzakelijke dus, ‘voor het geval dat’… 

Tijdens de workshop wordt snel geanalyseerd wat dat geval dan is. Zo worden geheime angsten en verlangens direct helder. In een damestas of herenbroekzak zitten niet alleen gebruiksvoorwerpen maar ook monumentjes, souvenirs, voornemens, in de vorm van spulletjes die we met ons meesjouwen. Ze zijn de symbolen voor alles wat we belangrijk vinden in het leven. 

 
Back To Top