skip to Main Content

ZommerSLAM

ZommerSLAM

ZommerSLAM

Streektaalorganisatie Huus van de Taol en Landschaft Emsland | Bentheim organiseren in het kader van “GrenzKultur” ZommerSLAM. Drie Duitse slammers en drie Drentse slammers strijden in deze een poetryslam om de hoofdprijs van € 250,-. Dit cultureel over de grens kijken past prachtig bij het thema van Zomerzinnen: over de grens.

Tijdens deze unieke vorm van voordracht van poëzie krijgen alle zes slamdichters vier minuten om hun gedichten te presenteren voor het publiek en de jury. In de eerste ronde (19.00 tot 19.40 uur) vindt de eerste stemming plaats. Tijdens de tweede ronde (20.20 tot 21.00 uur) krijgen de dichters slechts 2 minuten om het publiek en de jury te overtuigen met hun gedichten. De jury bepaalt een winnaar en het publiek ook (middels het aanbrengen van wasknijpers op hun favoriet). Beide winnaars bepalen in een rechtstreekse battle wie uiteindelijk met de Golden Siepel en de € 250,– naar huis gaat.

Slammers o.a.: Rahel Babic, Paula Bröskamp, Mischa van Huijstee, Sacha Landkroon en Annie Martens

Jury o.a.: Theresa Sperling (Slammer/docent Grafschaft Bentheim) en Arja Olthof (streektaalfunctionaris Drents/docent Duits)

Presentatie: Bert Rossing

www.huusvandetaol.nl

Back To Top