skip to Main Content

Alex Vissering

  Alex Vissering (1955) uit Ter Apel is tekstschrijver, liedjesmaker, zanger, hobbyfotograaf én groot natuurliefhebber. Sinds de lockdown is wandelen een nieuwe hobby van hem. En dat werpt zijn vruchten af. Op Zomerzinnen geeft hij een voorproefje van zijn nieuwe solo-cd Vogeltjeman en zijn boek Vogelwies, die in het najaar verschijnen.  
Lees meer

Wim Huijser

Wim Huijser stelde een bloemlezing samen met de mooiste wandelfragmenten uit Bij nader inzien en Het Bureau van J.J.Voskuil (1926-2008). Had je nog willen wandelen is een feest der herkenning voor Voskuillezers van het eerste uur en voor anderen een ideale kennismaking met zijn werk.
Lees meer

Benny Lindelauf

Schrijver Benny Lindelauf leest speciaal voor ‘Zomerzinnen’ voor uit Hele verhalen voor een halve soldaat. Dit boek is in april bekroond met de prestigieuze Woutertje Pieterse Prijs 2021. Hij wordt hierbij ondersteund door muzikant en componist Rogier Hemmes. Kom luisteren en huiveren!
Lees meer

Gerda Blees

Gerda Blees liet zich door een krantenbericht over een sterfgeval in een woongroep inspireren tot Wij zijn licht. Haar debuutroman won de Nederlandse Boekhandelsprijs 2021, de literatuurprijs van de Europese Unie en haalde de shortlist van de Libris Literatuur Prijs. De Literatuurclubs Drenthe lezen het boek van Gerda Blees komend seizoen. 
Lees meer

Eléonor en Gerry de Mol

‘Ik had me het leven anders voorgesteld’. Gezongen Slauerhoff Elly Aerden (Eléonor) en Gerry De Mol doken in de teksten van de in Leeuwarden geboren J.J. Slauerhoff (1898-1936). De dichter…

Lees meer

PROGRAMMA

Back To Top