skip to Main Content

Winnaar Libris Literatuur Prijs 2019 komt naar Dwingeloo

De organisatie van Zomerzinnen heeft er geen gras over laten groeien. Direct na de bekendmaking van de winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2019 heeft ze Rob van Essen uitgenodigd naar Dwingeloo te komen.

Zaterdag 22 juni zal Rob van Essen op het literatuur- en muziekfestival geïnterviewd worden over De goede zoon.

“Een sprankelend werk van literaire verbeelding. De roman confronteert ons op schitterende wijze met de tekortkomingen en uitdagingen van ons eigen leven,”

aldus de jury van de Libris Literatuur Prijs.

Rob van Essen is schrijver, vertaler en recensent voor NRC Handelsblad. Hij debuteerde in 1996 met Reddend zwemmen. De verhalenbundel Hier wonen ook mensen werd in 2015 bekroond met de J.M.A.Biesheuvelprijs. Zijn roman Visser werd in 2009 genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs.

De goede zoon is een deels autobiografische moeder-zoon roman die in de nabije toekomst speelt. Een 60-jarige man, schrijver van plotloze thrillers, dreigt na de dood van zijn moeder de greep op het leven te verliezen. Hij maakt met een vriend van vroeger een roadtrip in een zelfrijdende auto die hem onderweg adviseert en toezingt. Volgens de jury is het winnende boek “een zeldzame combinatie van speelsheid en ernst, transparantie en raadselachtigheid.” De goede zoon is nu genomineerd voor De Inktaap 2020, dé jongerenprijs van de Nederlandse literatuur.

Naast Rob van Essen treden meer dan dertig schrijvers, dichters en muzikanten open en rond de Brink op.

Back To Top