skip to Main Content

Wie wint de Zommerslam Golden Siepel tijdens Zomerzinnen?

Eerste Poëtryslam tussen 3 Duitse en 3 Drentse slammers. Voor de winnaar ligt € 250,– klaar en die fel begeerde Golden Siepel! Wie krijgt de meeste wasknijpers van het publiek!

DWINGELOO – Over de grens is het thema van literatuur- en muziekfestival Zomerzinnen, dat op zaterdag 22 juni wordt gehouden in het centrum van Dwingeloo. Dit thema past prima bij de Duits-/ Drentse Poëtryslam met de toepasselijke naam Zommerslam. Streektaalorganisatie Het Huus van de Taol en Landschaft Emsland Bentheim werken samen in het project Grenzkultur. De slam-wedstrijd Zommerslam is daar een voorbeeld van.

In het Koetshuis, tegenover de Siepel-kerk in Dwingeloo, gaat het gebeuren. Om 19.00 is de eerste ronde. Voor Emsland / Bentheim treden aan: Rahel Babic, Anna Hans en Milena Stein. Voor Drenthe doen mee: Annie Martens, Sacha Landkroon en Mischa van Huijstee. Ze hebben gedichten voorbereid. Eerst krijgt iedereen vier minuten om hun beste gedichten voor te dragen. Daarna krijgen ze in de tweede ronde nog maar twee minuten. Uiteindelijk bepaalt een jury samen met het publiek wie de beste twee zijn. En deze twee gaan in een acht minuten durende battle elkaar bestoken met korte gedichten. Uiteindelijk hangen de bezoekers wasknijpers aan de slammers die zij het beste vinden.

De jury bestaat uit een Duitse en een Nederlandse deskundige. Theresa Sperling is zelf slammer en heeft zelfs meegedaan aan de halve finale van de Deutsche Meisterschaften. Arja Olthof is lerares Duits en is de nieuwe streektaalfunctionaris van het Huus van de Taol in Beilen.

Zommerslam duurt van 19.00 tot 21.00 uur in het Koetshuis, Brink 29 in Dwingeloo. Het festivalterrein van Zomerzinnen is vrij toegankelijk, maar voor de optredens in de diverse zalen en tenten heb je een toegangsbewijs nodig. Ook voor het Koetshuis. Voor € 23,50 heb je vanaf 15.00 uur tot ’s avonds laat toegang tot alle optredens.

Back To Top