skip to Main Content

Zomerzinnen verhuist naar Dwingeloo

Op zaterdag 16 juni wordt in Dwingeloo Zomerzinnen gehouden.
Het grootste literatuur- en muziekfestival van Noord-Nederland had de afgelopen twee jaar Amen als vaste locatie. Daar loopt de organisatie nu tegen haar grenzen aan wat betreft beschikbare ruimte, vrijwilligers en horeca. Vandaar dat besloten is naar Dwingeloo te verhuizen. Een prachtig brinkdorp met prima horeca-faciliteiten. Zaterdag 16 juni zullen op verschillende locaties landelijk en regionaal bekende schrijvers, dichters en muzikanten optreden. Daarnaast is er op het gratis toegankelijke festivalterrein een aantrekkelijk randprogramma met muziek, straattheater en horecastands.

Zomerzinnen is in 2007 begonnen als festival rond de langste dag op een aansprekende locatie in Drenthe. Na edities in onder meer Wezup, Veenhuizen, Hoogeveen, Meppel, Emmen en Zuidlaren vond Zomerzinnen de afgelopen twee jaar in Amen plaats. Omdat verdere groei daar niet mogelijk blijkt heeft de organisatie nu gekozen voor Dwingeloo.

“Aan Zomerzinnen 2009 in Dwingeloo bewaren veel mensen goede herinneringen. Eigenaar Mark Bergmans van Hotel Wesseling en Grand Café de Brink was direct enthousiast om weer met ons samen te werken en zowel provincie Drenthe als gemeente Westerveld willen de nieuwe opzet subsidiëren,” vertelt programmeur Annette Timmer. Onder anderen Tommy Wieringa komt. Zijn roman De heilige Rita staat op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs en is genomineerd voor de E. du Perronprijs. Marieke Lucas Rijneveld wordt geïnterviewd over haar debuutroman De avond is ongemak, door het boekenpanel van DWDD uitgeroepen tot Boek van de Maand februari en inmiddels toe aan de 6e druk. Andere namen zijn: Maxim Februari, Ellen Deckwitz en Corrie van Binsbergen, Frank Westerman en Fleur van der Bij, Jan Veenstra en Marga Kool. “Het belooft een zeer gevarieerd en rijk programma te worden. Je kan in Dwingeloo schrijvers van naam en faam ontmoeten en nieuwe talenten ontdekken. En in samenwerking met plaatselijke verenigingen en organisaties maken we ook een geweldig randprogramma. Kortom, er is op 16 juni van alles te beleven.”

Foto: © Wim Dooren
Back To Top